ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu

"Millî Ağaçlandırma Günü" Etkinliği Kapsamında Fidanlar Toprakla Buluşturuldu...

Orman alanını ve ağaç servetini çoğaltmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek ve çevreyi korumak amacıyla devletimizin yaptığı yatırımların yanı sıra 2019 yılında çıkarılan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 11 Kasım, "Millî Ağaçlandırma Günü" olarak kutlanmaya başlamıştır.

Bu yıl "Türkiye Yüzyılına Nefes" sloganıyla, 2019 yılından bu yana her yıl olduğu gibi, ülke genelinde 81 il ve yüzlerce ilçede 11 Kasım 2022 tarihinde eş zamanlı olarak milyonlarca fidanı Türkiye'nin yeni yüzyılına nefes olabilmesi adına toprakla buluştu.

"Türkiye Yüzyılına Nefes" etkinliği kapsamında, Odunpazarı, Gülpınar mahallesinde bulunan ağaçlandırma sahasında tören düzenlendi.

Etkinliğe; Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri,Öğretmenler, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hep bir ağızdan okunmasıyla başlayan tören programında Hacivat Karagöz gösterisi sunuldu.

Protokol üyelerince yapılan konuşmalardan sonra etkinlikte yer alanlar Gülpınar ağaçlandırma alanına fidan dikti. Şehir merkezine 10 km uzaklıkta olan sahaya, toplam 5 hektarlık alana 10.000 adet çeşitli türde fidan dikildi.

Etkinliğe, okulumuz 6-G sınıf öğrencileri, velileri ile Sınıf Rehber Öğretmeni Reyhan Ümit KARAKARÇAYILDIZ'da katıldı.Bu kampanyaya gösterdiği ilgi için tüm öğrenci ve öğretmenimize teşekkür ediyor hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

13-11-202213-11-202213-11-202213-11-202213-11-2022

Yayın: 13.11.2022 - Güncelleme: 13.11.2022 14:57 - Görüntülenme: 231